I hvilken alder skal et barn begynde atletik

I hvilken alder skal et barn begynde atletik

Spørgsmålet om, hvornår ungdomskonkurrence og træning skal starte, er ikke nyt og diskuteres meget. Desværre kan der ikke være et simpelt svar, fordi der er stor variation i vækst og udvikling mellem de samme køn, der har samme kronologiske alder. Tidligt modne børn er biologisk avancerede i deres kronologiske alder.

Derfor kan brugen af ​​kronologisk alder for at fastslå fysisk potentiale forårsage betydelige problemer ved ikke at tage hensyn til biologisk alder. Denne situation gælder især under puberteten, når forskelle, der er relateret til modenhed i styrke, fleksibilitet, hastighed, udholdenhed og magt, bliver mere tydelige blandt børn af samme kronologiske alder.

Sportskonkurrence og træning begynder ofte så tidligt som i alderen 6. Antallet af børn, der deltager i organiseret konkurrencedygtig sport, stiger lineært fra denne alder, dog højst mellem 11 og 13 år. Selvom der bør gøres en indsats for at koncentrere sig om at opmuntre børn til at deltage i stedet for at konkurrere, opmuntrer de fleste forældre til konkurrencemæssige aspekter af den sport, der spilles.

Med dette fokus kommer vægten på træning. Det er ikke klart, hvad der udgør intensiv træning. I vores studie, Ungdomsuddannelse, stødte vi på børn, der allerede trænede mellem 14 og 18 timer om ugen i 14 år for at konkurrere på høje niveauer inden for gymnastik, fodbold, løb og tennis.

Anecdotale rapporter fra de tidligere østlige bloklande ville dog foreslå, at børn i den alder skulle træne mindst 50% mere end de børn, der blev rekrutteret i vores undersøgelse. Resultater fra nyere undersøgelser i USA tyder på, at gennemsnitlig 18 timers intensiv træning om ugen er normen i denne aldersgruppe.

Farerne ved høj uddannelse og konkurrence i en ung alder er to gange. Børn og unge er ikke miniature voksne. I en given kronologisk alder adskiller børn ikke kun i deres biologiske alder og fysiske modenhed, men også i deres psykiske holdning. Psykologiske faktorer er vigtige, når man bestemmer børnenes beredskab til sport, deres grad af sportsinddragelse og deres nydelse. Ved at deltage i sport i høj grad i en ung alder er det blevet hævdet, at børn måske ikke kan udvikle de nødvendige hverdagens sociale færdigheder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s